Vakantie workouts

Blijf topfit tijdens de vakantieperiode
Vakantie workouts

Gezien de zomervakantie alweer voor de deur staat, is het tijd om jullie wat handvatten te bieden om deze genadeloze topvorm van jullie in het zomerreces door te zetten.

Daarom hebben we 14 lekkere en korte workouts voor jullie, in een printvriendelijke versie ;), uitgewerkt.

Ik raad deze aan om ’s morgens op een nuchtere maag te doen. Dit verbetert de insuline gevoeligheid. Het maakt je dus gezonder.

Nog een idee is om op de zwem- en hardloopdagen ( dus wanneer er geen oefeningen naast worden gedaan) te vasten tot 12:00.
Ook heb ik zwemmen als activiteit erin meegenomen. Heb je daar geen mogelijkheid toe, vervang deze dan gerust met hardlopen of rondes schaduwboksen.

Belangrijk! Mirella en ik zijn zelf ook weg met de kinderen dus kan niet op afstand op iedereen zijn of haar berichten reageren. Als je vragen hebt, raadpleeg dan Youtube.

Een onwijze fijne vakantie toegewenst en we kijken uit naar jullie reacties op dit trainingsprogramma.

Mirella, Julien, Pascalle, Max, Rogier, Ron, Jari, Selina en ikzelf.

Bekijk de voordelen van fit blijven tijdens de vakantie periode;

  • Verhoogde energieniveaus: Door fit te blijven tijdens je vakantie zul je merken dat je meer energie hebt om de dagelijkse activiteiten en avonturen aan te kunnen.
  • Stressvermindering: Lichaamsbeweging tijdens de vakantie kan helpen om stress te verminderen en je geest te ontspannen, waardoor je optimaal kunt genieten van je vrije tijd.
  • Behoud van conditie: Door regelmatig te blijven trainen tijdens je vakantie, behoud je je conditie en voorkom je dat je na de vakantie helemaal opnieuw moet beginnen.
  • Verbeterde stemming: Fysieke activiteit stimuleert de aanmaak van endorfines, ook wel bekend als de ‘gelukshormonen’, waardoor je humeur verbetert en je je gelukkiger voelt tijdens je vakantie.
  • Gewichtsbeheersing: Het doen van workouts tijdens je vakantie kan helpen om extra calorieën te verbranden en gewichtstoename te voorkomen, vooral als je ook geniet van de lokale culinaire lekkernijen.
  • Versterking van het immuunsysteem: Regelmatige lichaamsbeweging tijdens de vakantie kan het immuunsysteem versterken, waardoor je beter beschermd bent tegen ziekten en infecties.
  • Verbeterde slaapkwaliteit: Studies tonen aan dat fysieke activiteit de slaapkwaliteit kan verbeteren. Door fit te blijven tijdens je vakantie kun je genieten van een betere nachtrust.
  • Sociale interactie: Deelname aan vakantie-workouts, zoals groepslessen of sportactiviteiten, biedt de mogelijkheid om nieuwe mensen te ontmoeten en sociale interactie te hebben, wat bijdraagt aan een verrijkende vakantie-ervaring.
  • Verkenning van nieuwe omgevingen: Door actief te blijven tijdens je vakantie, krijg je de kans om nieuwe plekken te ontdekken terwijl je sportieve activiteiten onderneemt, zoals wandelen, fietsen of watersporten.
  • Langdurige gezondheidsvoordelen: Het behouden van een gezonde levensstijl tijdens je vakantie draagt bij aan de algehele gezondheid en welzijn op de lange termijn, waardoor je langer kunt genieten van een actief en vervuld leven.

Waar wacht je nog op en download de workout lijst!

omhoog
× Direct sportadvies? App ons nu!