Sleep like a rock 1!

blog
01 december 2020

Slaap beter, herstel sneller en presteer optimaal!

Ben je altijd moe, uitgeput en presteer je onder je kunnen op je werk en heb je de energie niet om naar de sportschool te gaan? Kan dit komen door een tekort aan slaap?
De meerderheid van de mensen zal zich aangesproken voelen. Chronische vermoeidheid kan je helemaal opvreten van binnen en wordt steeds meer een echt probleem in de hedendaagse maatschappij.
We zijn letterlijk dagelijks bezig met het kapot maken van ons lichaam en geest, maar het is tijd om een stapje terug te nemen en te kijken waar die vermoeidheid nou echt vandaan komt.

Het is niet simpelweg het nemen van een sterke kop koffie om het probleem op te lossen. Ook niet het nemen van supplementen die je stress levels verlagen en je energie levels omhoog zouden moeten brengen. Deze snelle simpele oplossingen werken op lange termijn NIET, en waarschijnlijk ben je hier omdat deze simpele oplossingen niet hebben gewerkt. De echte oplossing is veel makkelijker en het is gratis!

Als je doel is om chronische vermoeidheid te verslaan, optimaliseren van je herstel en elk onderdeel van je leven te domineren, het antwoord is het verbeteren van je slaapgewoonten. Slaap is namelijk het allerbelangrijkste om je lichaam te herstellen van chronische vermoeidheid. Het wordt vaak onderschat hoe belangrijk slaap is. Je slaapt een derde van je leven dus waarom zou je dit uiterst belangrijke proces verstoren?

In de komende lessen leggen we precies uit hoe je slaap werkt en hoe je goede duurzame slaapgewoonten in je leven integreert. 

Herken je jezelf hierin:

  • Je blijft moe.
  • Je snakt naar een nacht van goede slaap.
  • Je lichaam vraagt om zoetigheid, vettigheid en/of alcohol en valt steeds terug in je oude patronen.
  • De energie om te gaan sporten en in betere conditie te komen is er gewoon niet. 
  • Je overweegt om slaappillen te gaan gebruiken.
  • Alles voelt teveel.
  • Je droomt ervan om meer energie te hebben.

Dit zijn maar een paar symptomen van een chronisch slaap tekort. En ik kan je daarbij helpen!

Wacht niet langer en doe vandaag nog de meest waardevolle investering van je leven die zich direct zal terugbetalen.

Wat je kunt verwachten:
– Tools en hacks gebaseerd op wetenschap. Geen wondermiddelen. Pure harde feiten over het waarborgen van een optimale nachtrust.

Slaap Is De Basis Van Je Herstel

Om een goed herstellen moet je beginnen met de basis. Het maakt niet uit hoe je goed je training en je uitvoering is of hoe gestructureerd je strategieën zijn, Beide factoren zijn afhankelijk van je lifestyle vooral omdat dit bepaald hoe gestrest je bent.

Je kunt met je training of voeding niet compenseren voor je slechte slaapgewoonten gekoppeld met een lifestyle van constante fysieke en emotionele stress. Deze hebben een grote impact op je centrale zenuwstelsel over een langere tijd.

Wat Is Slaap En Waarom Slapen We?

Slaap is ervoor bedoeld om ons lichaam en gedachten tot rust te laten komen, waarbij de ogen gesloten zijn en het bewustzijn verloren gaat, zodat er een afname is in de bewegingen van het lichaam en het reactievermogen. Wanneer we goed slapen kunnen we tegen de dag aan, we worden dan wakker met een opgefrist en alert gevoel voor onze dagelijkse activiteiten.

Slaap heeft invloed op hoe we eruitzien, hoe we ons voelen en hoe we presteren, en het kan een grote invloed hebben op de kwaliteit van ons leven. Het geeft je lichaam ook de mogelijkheid om tot rust te komen. Als je dus door het leven gaat terwijl je niet genoeg slaapt kan je lichaam niet goed herstellen. Het lichaam is ontworpen op zo een manier dat het je wonden heelt na een periode slapen.

Om het meeste uit je nachtrust te halen zijn twee dingen heel erg belangrijk kwaliteit en kwantiteit. Het doel van deze gids is om sleutelfactoren erbij te halen  zodat je misschien een hoge slaap kwaliteit krijgt en alle andere voordelen die daarbij komen kijken.

Voordelen Van Slapen

Veel mensen beseffen niet dat genoeg slapen belangrijk is omdat ze simpelweg gewoon niet de voordelen ervan weten. Dus waarom is het zo belangrijk?

Slaap is een anabole staat, wat betekent dat het lichaam zichzelf bouwt of repareert tegen schade in deze staat. Het versterkt ook je immuunsysteem, brengt hormonen in evenwicht, stimuleert de stofwisseling, verhoogt de fysieke energie en verbetert de functie van je hersenen. Met alle essentiële voordelen die slaap je biedt, het is ook klinisch bewezen dat je zonder dit niet kunt overleven of gedijen.

Slaaptekort werd tot 2009 als marteltechniek gebruikt, toen het werd beschouwd als een onmenselijke manier om gevangenen te behandelen, hoewel het door militairen nog steeds in hoge mate wordt gebruikt bij het trainen. Het is bijvoorbeeld bekend dat de zware selectieweek van de speciale eenheden bestaat uit een overweldigende hoeveelheid fysiek veeleisende activiteiten met weinig of zelfs geen slaap.

omhoog
× Direct sportadvies? App ons nu!