revalidatie

Pijnvrij bewegen is waar wij in ondersteunen.
RevalidatietrainingUnleash

Een vitaal leven van kracht en gezondheid kan door een ongeval plots omslaan in een toekomst vol pijn en verdriet, zeker als iemand hieraan ook nog eens letsel heeft overgehouden. Één van de meest voorkomende pijnklachten na een verkeersongeval is een whiplash associated disorder, bij de meeste mensen bekend als whiplash. De eerste symptoom van dit letsel is een stijve nek. De pijn kan zich steeds verder uitbreiden naar andere delen van het lichaam. De gevolgen van deze klachten kunnen leiden tot concentratieproblemen, vermoeidheid en duizeligheid. Al deze gevolgen hebben een negatief effect op iemands gemoedstoestand. Helaas blijken klachten en beperkingen ook na een revalidatietraject bestaan. Vaak wordt daarbij aangegeven om in beweging te blijven en te oefenen. Maar hoe doe je dit zonder enige vorm van begeleiding? Het resultaat is dat klachten veelal onnodig aanhouden! UNLEASH heeft een behandeltraject ontwikkeld waarbij de belastbaarheid van de cliënt opgebouwd wordt, waardoor belasting op langere termijn weer mogelijk is. Het gezamenlijke doel tussen de trainer van UNLEASH en de client is een volledig herstel, zowel met als zonder voorafgaande revalidatietraject in de curatieve sector.

Pijn

Wij weten dat pijn ondraaglijk kan zijn en voor veel beperkingen kan zorgen in iemands leven. Pijn werkt als een alarmsysteem die gevaar voor de lichamelijke gezondheid aangeeft. Het gevoel van pijn zorgt ervoor dat het lichaam kan overleven en zichzelf beschermt in gevaarlijke situaties. De directe relatie tussen gevaar en pijn wordt weergegeven in het pijn-schade model. Deze klopt echter niet in alle gevallen, gezien er niet altijd sprake is van schade bij pijn en van pijn bij schade. Uit onderzoek is gebleken dat een integrale aanpak het meest effectief is bij een weg naar een goed en volledig herstel. Uit onze jarenlange ervaring is gebleken dat vertrouwen en begeleiding de sleutel zijn voor een maximaal herstel. Ons team ondersteunt de cliënt in dit proces met de juiste zorg en professionaliteit.

Onze aanpak

Ons doel is om de client te helpen bij de omschakeling van ‘overleven naar leven’. Onze trainers begeleiden de cliënten om plezier, ontspanning en vitaliteit te stimuleren. Zodra de cliënt voldoening vindt bij onze trainingen, heeft dit een positief effect op het herstelproces en wordt hiermee het einddoel sneller bereikt. Deze vorm van coaching gericht op vitaliteit en herstel is dé stap om op een intrinsiek gemotiveerde wijze te kunnen integreren in de maatschappij. Met iedere cliënt starten wij een op maat gemaakt traject van 3-6 maanden persoonlijke begeleiding. Hierbij wordt de client een aantal momenten per week persoonlijk begeleid bij het revalidatieplan met trainingen en gesprekken. Op deze manier zijn onze trainers betrokken bij het herstelproces en wordt het verloop nauwlettend in de gaten gehouden.

Methodiek

Bij UNLEASH gebruiken we een gecombineerde aanpak waarbij wij pijn vanuit verschillende invalshoeken benaderen en bestrijden. Deze aanpak heeft een positieve invloed op het herstelproces.
Onze methode bestaat uit de volgende onderdelen:

– Functioneel trainen
– De juiste ademhaling
– Een optimale nachtrust
– Pure en gevarieerde voeding
– Vitaal denken

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
omhoog
× Direct sportadvies? App ons nu!