Een makkelijk recept voor een koolhydraatarme Nasi! Voeg gerust rijst toe aan het gerecht ipv de bloemkoolrijst. Zo krijgt het gerecht meer “body” en kan het hele gezin er van eten! Laat dan de bloemkoolrijst (voor een deel) weg en voeg als laatste gekookte rijst toe.
Dit recept is voor 2 personen.
Ingrediënten:
2 eieren
300 gram kipfilet
400 gram bloemkoolrijst
2 winterpenen
200 gram prei
1 ui
2 teentjes knoflook
1/2 theelepel kurkuma
1-2 theelepel sambal
Nasikruiden
Olie
Zout en peper
Bereidingswijze:
1.Snipper de ui en pers de knoflook.
2.Snij de kip in blokjes, de wortel in reepjes en de prei in halve ringen.
3.Verhit een eetlepel olie in een wokpan of grote koekenpan en fruit de ui aan.
4.Voeg de kip, de wortel, de prei, de knoflook, de kurkuma en de nasikruiden toe en bak al roerend 5-10 minuten.
5.Voeg de bloemkoolrijst, de sambal en een snufje zout en zwarte peper toe en bak het geheel al roerend 2-3 minuten, totdat de kip en de groenten gaar zijn.
6.Verhit ondertussen wat olie in een andere koekenpan en breek het ei in de pan. Bak het ei totdat het eiwit is gestold en de dooier nog vloeibaar is.
7.Schep de nasi op een bord en serveer het ei er bovenop.
EET SMAKELIJK!